Vad kostar de olika typerna av tandställningar?

28 januari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Vad kostar de olika typerna av tandställningar?

Behöver du eller en närstående en tandställning, men vet inte var du ska börja? Tandställning kan vara en dyr investering, så det är viktigt att du förstår alla dina alternativ i förväg. Det finns olika typer av tandställning som varierar i kostnad – från avtagbara tydliga tandställningar till mer traditionella tandställningar med metalltråd. De olika typerna av tandställning erbjuder inte bara olika nivåer av effektivitet och komfortnivå, de har också olika prisnivåer! I det här blogginlägget kommer vi att undersöka hur mycket det kostar att få olika typer av tandställning så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du väljer den bästa ortodontiska behandlingen för dig och din budget.

Vi börjar med att titta på kostnaden för traditionell fast tandställning. Detta är den mest populära typen av tandställning, och de kan variera från 20 000 till 70 000 SEK beroende på hur länge du behöver dem och vilken ortodontist du går till. Är du under 16 ingår de i din vanliga tandvårdsförsäkring. Traditionella metallspännen består vanligtvis av en serie trådar som är förbundna med metallfästen som fästs på tänderna. De kan vara obekväma och kan orsaka missfärgning av tänderna om de inte rengörs regelbundet.

tandställning pris

Bekvämligheten kostar

En avtagbar klar tandställning är ett bekvämare och mindre synligt alternativ än en traditionell tandställning i metall, men den kostar mellan 30 000 och 60 000 SEK. Dessa tandställningar består av en avtagbar tandställning som sätts över tänderna. Tandskyddet innehåller en rad fjädrar och trådar som justeras för att flytta tänderna i läge. De är inte lika starka som traditionella metallbågar, så det kan ta längre tid att räta ut dina tänder.

Slutligen erbjuder osynliga tandregler ett mindre påträngande alternativ för patienterna än andra typer av tandställning, men ofta med högre tandställning pris. Osynliga tandställningar kan tas bort för att äta eller borsta, vilket gör dem till ett bekvämare alternativ än metall.

 

 

Fler nyheter