Trygg psykoterapi i Västerås

21 september 2021 patrick_pettersson

Det finns för många människor i Västerås som mår dåligt i onödan. Eller, det var klumpigt uttryckt. Det finns förstås väldigt legitima anledningar till att de mår dåligt. Kanske har de varit med om någonting väldigt traumatiskt i barndomen. Som att en förälder har gått bort eller att de har blivit utsatta för våld eller sexuellt utnyttjade. Det sätter sina spår. Sådana spår som följer med upp i vuxen ålder påverkar vem du är och vad du gör idag.

Ett obehandlat trauma från barndomen kan vara anledningen till varför så mycket tycks gå snett för dig. Men det kan vara svårt att förstå när man är mitt uppe i livet. Det krävs ofta att man går i terapi och samtalar med en psykolog, eller ännu hellre en psykoterapeut, som kan hjälpa en att gräva i det förflutna. Som kan hjälpa dig identifiera det hemska som har hänt, hur du ska behandla de såren och kunna gå vidare för att leva ett funktionellt liv framöver.

 

Det kommer att göra ont

Det är ofta det man gör i psykoterapi. Går tillbaka till barndomen. Det är den stora skillnaden jämfört med exempelvis kognitiv beteendeterapi, som snarare har ett fokus på att förändra beteendemönster här och nu. Psykoterapi går betydligt djupare. Det är många samtal som ligger bakom innan man når punkten till när man är redo att kunna förändra sitt liv på riktigt. Det är inte lätt att öppna Pandoras ask till sin egen barndom.

En sak är säker. Det kommer att bli svårare innan det blir lättare. Att öppna upp sig och få ur sig sina demoner kommer att väcka många hemska minnen, känslor och upplevelser till liv. Det kan göra ont att återuppleva dem igen. Men det är nödvändigt. Det viktigaste är att du hittar någon som jobbar med psykoterapi i Västerås som du kan känna dig trygg med.

Fler nyheter