Testa migränbehandling om du lider av migrän

30 april 2022 jonas_olsson

editorial

Allt för många blir påverkade av migräner som vägrar att lämna en. En del får problem med det redan som barn. Man hoppas ofta på att man ska växa ifrån det, men alla gör inte det, utan migrän är något som kan följa med en hela livet. Att ha migrän är fruktansvärt – hela dagen blir i princip förstörd, och inte bara den dagen utan även dagen efter. Efter en hel dags migrän är man nämligen ofta helt slutkörd nästa dag. 

Det är inte enkelt att handskas med migrän, framförallt när man inte hittar något som hjälper. Det finns olika tabletter man kan få som ska behandla just migrän. Men om inte det funkar så kan man behöva gå steget längre. Idag är det väl beprövat att använda sig av botox mot migrän, och det har dessutom en väldigt positiv effekt för de flesta. Har man testat andra saker, men inte lyckats bli kvitt migränen, kan detta vara lösningen. 

 

migrän

 

Blockerar smärtsignaler

Det är inte bara att gå till en salong och be om en botoxbehandling mot migrän. Först vill de oftast att du har testat olika medicineringar. Utöver det är det positivt om du för en dagbok där du skriver hur ofta du har huvudvärk och när det är just migrän. Om det visar sig att botox kan vara något för dig, då går ni vidare till nästa steg. 

När man genomgår en migränbehandling så kan det innebära att man använder just botox. Detta injicerar man för att stoppa smärtsignaler från att nå fram. För många ger det som sagt ett väldigt positivt resultat. Har du stora problem så bör du absolut vända dig till en klinik som utför sådana behandlingar. Låt inte ditt liv begränsas av migränen som aldrig vill lämna dig ifred – livet är här och nu, så lev det.

Fler nyheter