Tandreglering ger dig vackert leende

26 februari 2021 Lily_Hansen

Om du är trött på dina krokiga tänder så kan du med en snabb och varsam metod få de raka tänderna du velat ha så länge. Förr i tiden så kunde tandreglering vara en smärtsam historia, det kunde ömma mot tandköttet men det kunde också vara en aning pinsamt att ha den där tandställningen av metall i munnen. Varje gång munnen sprack upp i ett leende så kom den förskräckliga tandställningen fram. Visst vore det skönt att reglera tänderna på ett annat sätt?

En smart metod kallas för invisalign och den genomför en tandreglering på ett skonsamt sätt och den är osynlig! Så inga pinsamheter när man brister ut i ett leende här inte. Invisalign reglerar tänderna effektivt och inom 3 månader så kommer tänderna vara raka. 

Förutom metoden invisalign så finns det andra varianter och en är en tandställning som fästs på tändernas insida och är därför helt osynlig. Tandreglering är ett smärtfritt sätt att få raka tänder och du kan inom en snar framtid le vackert.

 

Hur går det till?

För dig som vill ha raka tänder och vill prova på att reglera tänderna så får du börja med ett besök hos din tandläkare och där kommer ni att gå igenom proceduren. Man kommer att undersöka munnen och tänderna noggrant med hjälp av röntgen, sedan kommer man att ta fram rätt tandställning. Du kommer att få en tandställning som är helt anpassad till dina tänder och på så sätt kommer din tandrad att rättas till.

Kommer ni fram till att du vill ha den osynliga tandställningen som fästs på insidan av tänderna så kommer den att placeras på plats och väl där gör den jobbet. Du kommer att bli kallad till återbesök efter cirka 10 veckor för att se så att proceduren går rätt till och snart kommer tänderna vara reglerade.

Fler nyheter