Rensa tänderna hos en tandhygienist i Odenplan

30 september 2021 patrick_pettersson
image

Ibland behöver vi alla gå och få våra tänder rengjorda hos tandläkaren, hur noggrant vi än borstar våra tänder varje morgon och kväll. Hos en tandhygienist i Odenplan kan du enkelt boka tid för en rengöring av dina tänder då och då. 

Att gå till tandhygienisten tycker de flesta är ganska så skönt. Man går därifrån och känner sig så ren och fräsch i munnen. En gång om året behöver man göra ett besök hos tandhygienisten för att göra rent bland sina tänder. Det motverkar hål och andra problem med tänderna. En tandhygienist arbetar med preventiv munhälsa.

Vissa behöver fler gånger än så varje år hos tandhygienisten. Det kan bero på olika orsaker, till exempel om man lider av mycket tandsten eller liknande. Gör man det kan man behöva uppsöka tandhygienisten oftare för att göra rent från tandsten och matrester. 

 

 

Förbättra munhälsan med regelbundna besök hos tandhygienisten

Tandhygienistbesök kräver ingen speciell förberedelse. Man får ligga i stolen och ta det lugnt en stund medan tandhygienisten gör rent i munnen. Att se till att ha nyligen borstade tänder innan man lägger sig i tandläkarstolen kan dock vara bra. Det är trevligast för alla inblandade. 

Om man skulle vilja polera sina tänder av någon anledning så kan en tandhygienist göra även det. Att polera tänder kan ha flera orsaker, till exempel gula tänder eller att en tand skaver på något vis för att den är ojämn.

Att besöka tandläkaren och tandhygienisten är en väl investerad sak att göra för sin munhälsa. Det kostar en slant visserligen, men det är ingenting mot vad det kommer kosta om man missköter sin munhälsa och sina tänder genom att skippa de regelbundna besöken hos tandhygienisten. Att se till att alltid vara noga med sin tandborstning morgon och kväll är också viktigt för tändernas hälsa och utseende.

Fler nyheter