Käka en riktigt god hamburgare i Östermalm

14 februari 2022 Lily_Hansen

editorial

Vad är väl godare än snabbmat dagen efter en riktig utekväll? Visserligen är väl snabbmat alltid gott, men det är ju även något som man inte äter allt för ofta. En riktigt god hamburgare – med extra allt på – dagen efter en festkväll är det inte mycket som slår.  

Vill man kan man gå ut och käka hamburgare i Östermalm eller i någon annan del av Stockholm om man är där på besök. Det finns nästan lika många hamburgerhak som det finns människor och alla brukar ha sitt eget specifika hamburgerställe där de godaste hamburgarna finns. 

Men vad karaktäriserar då en riktigt god och ljuvlig hamburgare? Jo, det är väl egentligen upp till var och en att avgöra vad som är perfekt och inte. Detta eftersom alla har olika tycke och smak. Men den ultimata hamburgaren brukar ha den perfekta balansen där alla smaker får ta plats. 

 

hamburgare Östermalm

 

Den perfekta hamburgaren

Lök, ost, gurka, sallad och dressing i en perfekt balans och i exakt rätt mängd gör en riktigt perfekt burgare. Men man kan också välja att ha något extra på sin burgare, som till exempel bacon eller svamp. Oavsett vad man har för preferenser när det kommer till just hamburgare, så finns det alltid något för alla. 

På de flesta ställen som serverar hamburgare brukar man också kunna få välja vad man vill ha på sin burgare och inte. Hur stor hamburgaren ska vara är också något man själv får säga till om. Är man extra hungrig, som till exempel efter en livad kväll ute på stan, ja då kanske det är just en 150-grammare man ska satsa på. 

Blotta tanken på en välfylld hamburgare med bröd kan få det att börja vattnas i munnen. För visst är det väl så att en hamburgare, det kan man äta nästan när som helst.

Fler nyheter