Har du svårt att hålla tätt, behöver du en prostatabehandling?

30 mars 2021 jonas_olsson

En heldag på tivoli är planerad, nu ska vi åka karuseller hela dagen. Vinna lite nallar som hunden där hemma tar sönder. Att se barnen skratta upp till öronen gör det värt att magen vänder sig upp och ned efter alla karuseller. Emellanåt smiter man undan när karusellen är för liten för rumpan… Eller är det rumpan som är för stor för karusellen? 

Fortsättning, barnen klarar sig fint. Denna dag, denna underbara dag hade varit så mycket trevligare om det inte vore för toabesöken hela tiden. På tivolit är det gott om toaletter. Men att behöva springa ifrån platsen för att sen gå om hela igen är inte så kul. 

 

Uppenbara problem

I lugnan ro går man, tänker att det är helt normalt. I min ålder får de flesta problem med blåsan. Det är inte bara längden som krymper, blåsan gör det också. Men visst hade det varit skönt om man slapp gå på toaletten så ofta. 

Har man uppenbara problem med att komma igång med att kissa, behöva tömma blåsan ofta, svag urinstråle, med mera, så ska man ta det på allvar. Det kan ha med prostatan att göra. För många är det helt ofarligt, medan för andra behöver man göra en prostatabehandling. 

 

 

Hur går behandlingen till

Prostatagubbar som har stora problem kan uppleva en sämre livskvalitet. En ständig känsla av att behöva kissa och inte kunna tömma blåsan. Gör man en behandling kan man få ett väldigt gott resultat. Dock kan det komma med biverkningar, som att påverka sexlusten. 

Prostatan behandlas med kirurgi, man använder sig av strålning, hormoner och cytostatika. Det beror helt på hur stort problemet är, samt om det har spridit sig. Vill du veta mer om prostatalösningar och se om ditt problem anses vara allvarligt? Kolla in här http://coretherm.com/sv/coretherm-behandling/patienter-berattar/.

Fler nyheter