Håll karies borta med tandläkare i Järfälla

14 juni 2022 Lily_Hansen

editorial

Visste ni att de flesta vid något tillfälle har haft problem med karies? En del har större problem än andra, och det finns faktiskt de som har klarat sig utan det. Dessa har tur kan man säga. För trots att man sköter sin tandvård, så är det lätt att få problem med tänderna. Det behöver dock inte vara någon fara att få det, framförallt inte om man gör sina årliga tandläkarbesök och låter dem ta hand om det. Karies går att ta bort – ju förr desto bättre. 

Anledningen till att man vill bli av med det fort, är då karies kan sprida sig. Det kan göra en skada på tanden så att den blir ojämn och inte har samma form längre. Karies kan även sprida sig ned till rötterna och pulpan. Går det alldeles för långt kan man behöva göra en rotfyllning. Summan av kardemumman, låt din tandläkare i Järfälla se över dina tänder i tid och bli kvitt karies så snabbt du upptäcker det. 

 

Tandläkare

 

Problem är till för att lösas

Det finns så många olika typer av problem man kan få i munnen, och en del är värre än andra. En gemensam sak för dessa är att man ska ta dem på allvar. Man kan tänka sig att exempelvis tandsten inte behöver vara något farligt, men det kan faktiskt leda till en inflammation i tandköttet som senare leder till ytterligare problem. Problemen i din mun är tandläkaren där för att fixa till. Du ska få gå med hela och fina tänder. 

Man bör gå till tandläkaren minst en gång per år för att kontrollera att allting är som det ska. Har du nyligen flyttat, eller letar efter en ny tandläkare? Det finns många bra kliniker som kan ta emot dig, som exempelvis: https://www.magicaldental.se/. Givetvis är din trygghet viktig för dem. Lider du av tandläkarskräck kan du prata med dem om det. 

Fler nyheter