Akupunktur för alla

14 oktober 2019 admin

Akupunktur finns idag i många olika former och för många olika syften, men härstammar från gamla medicinska traditioner i Kina. Är man nålrädd och hör ordet akupunktur är det nog någonting man snabbt tar avstånd ifrån. Men akupunktur behöver inte vara särskilt smärtsamt och har otroligt många fördelar för den som vågar. För den som bor och behöver akupunktur i Stockholm är möjligheterna många. Bland annat finns Kinesisk Medicinsk Mottagning lättillgängligt på St. Erikgatan mitt i stan. Mer om deras mottagning finns här: https://www.akupunkturstockholm.nu/ 

 

 

Smärtfri akupunktur

 

Javisst kan det se lite läskigt ut när man ser någon med nålar över t.ex. hela ryggen eller i ansiktet. Alla har vi säkert någon gång stuckit oss på något vasst och känt en kraftig smärta. För det är alltid de minsta såren som gör mest ont, eller hur? Så varför skulle man frivilligt låta sig stickas av flera nålar på samma gång? Jo, för de hälsosamma effekter man kan uppnå utav behandlingen. De senaste 30 åren har det även funnits smärtfri akupunktur, även kallad Abdominal akupunktur, där man sätter nålarna i buken. Där gör sticken inte lika ont men de kan fortfarande behandla flera olika sjukdomstillstånd.

 

Hur vet man vilken typ av akupunktur man ska prova?

 

Bästa svaret på den frågan får man nog helt enkelt genom att fråga en akupunktör. Många olika kroppsliga problem kan förbättras, om inte lösas helt med hjälp av behandlingarna. Sportskador och muskelvärk, migrän, sluta röka, acne och ångest – you name it, akupunktur fixar’t. Ta första steget redan idag och kontakta en mottagning för att boka in en konsultation. På så sätt hittar du vilken typ av behandling som är den rätta för dig. Kanske gör det ont en sekund eller två, men förhoppningsvis går du därifrån gladare och mer hälsosam än när du först kom dit.

Fler nyheter