Konditori i Huddinge för ditt välbefinnande

21 oktober 2021 patrick_pettersson

editorial

Det är något alldeles speciellt med doften av bröd. Visa en människa som inte gillar doften av kanelbullar och vi ser en olycklig person. Eller en människa utan luktsinne. Bröd i alla dess former doftar underbart och gör gott i kroppen och själen.

Vi har kunnat konsten att baka bröd sedan urminnes tider. Bröd från alla delar av världen utgör basföda för jordens miljarder människor. Från frallorna i ditt kök till naan till din middag – bröd är alltid lika gott. Och då har vi inte ens hunnit nämna kaffebrödet ännu.

Att gå på konditori

Att gå och ta en fika är verkligen en gammal svensk sedvänja. Det är en trevlig tradition som både förankrar sig i vår historia och tar in nya recept och traditioner. Från den smarriga klassikern räkmackan till den fylliga, chokladiga lilla biskvien Sarah Bernhard. Våra smaklökar och våra doftsensorer jublar.

Kombinerat med vad? Kaffe, förstås. I alla former och smaker, men vårt enkla, svarta, svenska, starka är inte illa alls. Och te i de flesta former passar bra det också. Sitta ner, ensam eller i sällskap, koppla av och bli redo för vad nu resten av dan har i beredskap för en.

 

Att handla på konditori

Ibland passar inte besök så väl, men vi vill få med oss lite av atmosfär och smak ändå. Då fungerar ett kortare besök, för enbart shopping, på ett konditori i Huddinge. Ett riktigt gott matbröd av den sort som bara en riktig bagare kan åstadkomma.

Fikabröd? Självklart ska man ha fikabröd hemma. För njutning och vardagslyx. Till högtidsdagar fungerar tårtor, men inget säger att inte en vanlig sketen onsdag också kan kallas högtidsdag, eller hur? Smet…nej, smit, in på konditoriet och köp med dig njutning hem. Bjud vännerna och se hur även de får sin vardag lite roligare, lite godare.

Fler nyheter