Hamburgare i Östermalm – bäst när det gäller

26 april 2021 Lily_Hansen

Ibland dyker frågan upp om vilken som är världens godaste hamburgare. Folk hänvisar till allt från snabbmatskedjor till fina restauranger eller hemmagjorda hamburgare, men här kommer ett annat perspektiv på frågan. 

När du ska avgöra vilken som är den godaste hamburgaren är inte det viktigaste vilken burgare det är eller var den kommer från. Det viktigaste är sammanhanget. Var är du, vem är du och i vilket tillstånd är du när du äter hamburgaren? 

Föreställ dig till exempel en lördagskväll på Östermalm. Det är äntligen helg och du och dina polare ska verkligen ta tillfället i akt av att det är just helg. Förfesten på hemmaplan i östermalmslägenheten går sedermera framåt kvällen vidare till Stureplan. Det behöver inte beskrivas några närmare detaljer än att kvällen blev både väldigt blöt och väldigt sen. Det är nu som möjligheten för den godaste hamburgaren finns, och den finns på Östermalm. 

 

 

Hamburgarens relativa särställning

Nåväl, Hamburgare i Östermalm är kanske inte den mest glasklara eller uppenbara referensen för någon. Men den där natten till söndagen på Stureplan är det så. Då spelar det egentligen ingen roll om burgaren kommer från McDonalds, Jureskogs eller från någons trädgårdsgrill. Vilken hamburgare som helst skulle i det här skedet smaka mumma, och anledningen är sammanhanget. 

Slarvigt uttryckt kallas det ibland för “fyllekäk”. Men underskatta inte värdet av att sätta tänderna i brödet, grönsakerna, köttet och såserna på en och samma gång när du har ramlat ut från dansgolvet någonstans på Östermalm. Magen kurrar och ingenting just nu är så gott som hamburgare. 

Det är därför det blir lönlöst att tävla om vem som har den godaste hamburgaren. Upplevelsen kommer ändå att vara helt och hållet subjektiv och måste förstås i relation till var konsumenten befinner sig för tillfället. Både fysiskt, psykiskt och i förhållande till vilka substanser som redan finns i kroppen.  

Fler nyheter