3shape har förändrat tandläkarkonsten

16 mars 2022 Lily_Hansen

Det finns en gammal nidbild kring tandläkare som fortfarande lever kvar i viss mån och skrämmer slag på barn. Nämligen den som handlar om att tandläkaren rotar i munnen med våld och använder en stor och rostig tång för att dra ut de tänder med hål i som han eller hon har identifierat. Man kunde inte ens vara säker på att det var rätt tand, och då fick man dra ut en till. Om det nu ens var sant någon gång så är det definitivt inte sanningen på modernt 2000-tal.

Anledningen är att tekniken har utvecklats. Vilket även representeras inom tandvården. Idag finns det nämligen någonting som kallas för 3shape. Men vad är nu detta tekniska underverk som har fått namnet 3shape och alltså påstås ha revolutionerat tandvården? Man kan säga som så att det har med röntgen att göra. Mer exakt handlar det om en 3D-teknik i samband med röntgen. Så att tandläkaren ska slippa att behöva rota i munnen för att hitta rätt tand som ska fixas.

 

3shape

 

Prisad teknik i hela världen

Det ska dock förtydligas att 3shape inte är namnet på själva tekniken, utan det är namnet på den utvecklare som tillverkar tekniken. 3shape är alltså företaget som utvecklar och tillverkar 3D-scanners för tandvården. De tar även fram själva mjukvaran som behövs och används inom samma industri och bransch. Tais Clausen är namnet bakom företaget och tekniken och hans företag har vunnit flera stora priser, till exempel “Entrepreneur of the Year” tre gånger om.

3shape är baserat i Danmarks huvudstad Köpenhamn, men producerar och administrerar även i andra delar av Europa samt Kina, Latinamerika och USA. Även här i Sverige hittar du många som arbetar med estetisk tandvård som använder sig av 3shapes kvalificerade tekniker. Ett av alla dessa exempel finner du på den här länken: https://bluedent.se/digitala-fall-denthub-2/.

Fler nyheter