Östermalms förskolor är ett steg på livets väg

29 mars 2021 jonas_olsson
Östermalms förskolor är ett steg på livets väg

Börjat landa i föräldraledigheten lite grand? Så härligt! Det är fantastiskt att få vara med familjens minsta medlem och utforska världen. Man upptäcker nya sidor hos sig själv när man har barn.

Vaggandet av kundvagnar, lyckan att hitta en fin sten på marken och att vara mer i nuet. Det är lätt att som förälder sätta sig i andra rummet och låta barnet gå före. Man vill ju att barnet ska må bra och få utvecklas. Så även om man befinner sig i nuet blickar man framåt.

 

Att se barnet utvecklas

Vem är den lilla personen man fått äran att vara förälder till? Vad kommer barnet att göra som vuxen? Vilka skolor är bäst? Det finns många frågor, men ta det lugnt, svaren kommer att komma efterhand som barnet växer upp. Ett första steg är att välja förskola.

I mindre byar och orter finns det kanske inte lika många valmöjligheter som i Stockholm. Där har förskolorna poppat upp som svampar ur marken. En del är vanliga kommunala förskolor, andra är privata. Någon har en montessoriinriktning, en annan förskola har en annan pedagogisk grund.

 

 

Välj förskola med hjärtat

Alla förskolor, oavsett privat eller kommunal inriktning, har barnets bästa som mål. Men hur ska man kunna välja en Förskola i Östermalm? Ett första tips är att kontakta förskolan och be att få komma dit på besök. Redan där kan man få en känsla och ett intryck om man tycker det passar ens familj och barnet i fråga.

Självklart kan man googla också, men ett säkrare tips är att fråga andra föräldrar i närområdet med förskolebarn om deras åsikt. Det kan vara en snårig värld att försöka bena ut när man inte är van. Men när har man väl fått förskoleplats så brukar alla polletterna trilla ner och det känns rätt i hela maggropen!

Fler nyheter